Tiger Stripes

Skrekkfilm / Komedie1 t. 35 min.12 år
Bilde fra 'Tiger Stripes'Plakat for 'Tiger Stripes'

Forestillinger

Henter forestillinger

Vinner av Kritikeruka, Semaine de la Critique, Cannes 2023!

Amanda Nell Eu er første malaysiske kvinne i Cannes med debutfilmen Tiger Stripes. Filmen er ei herleg blanding av skrekk og komedie. (Dag og Tid)

"«Tiger Stripes» er original body horror
Malaysias Oscar-kandidat er en imponerende skildring av tenåringsangst og frykt for kvinnekroppen.
Dynamikken mellom de tre sentrale rollefigurene er dønn overbevisende, midt i all horroren de utsettes for. Zairizal i hovedrollen er et sensasjonelt funn filmskaperne gjorde på Tiktok (hvor ellers?). Deena Ezral er også imponerende som lumsk venninne og den såkalte normalitetens våpendrager." Aftenposten
----
"Kvass og kul horrorkomedie om kropp i endring."
"Malaysiske «Tiger Stripes» er en fin og festlig blanding av ungdomsdrama, «body horror» og kvass satire."
P3 Filmpolitiet (5)
----
"«Tiger Stripes» – rå og forfriskende sjangerfilm om pubertet."
"«Tiger Stripes» blander folklore, det uhyggelige og det urene i et kraftig heksebrygg smaksatt med en særegen sørøstasiatisk krydderblanding."
Cinema(www.cine.no) (5)
----
"Selv med sine alvorlige undertoner, er dette mest av alt en fascinerende, leken og underholdende film. Portrettet av Zaffan og venninnene hennes, individuelt og som gruppe, er helt nydelig. Tatt på kornet. Gjenkjennelig. Sjarmerende. Og provoserende.

Tiger Stripes konkurrer om oppmerksomheten blant knallsterke filmer som går på kino nå, eller får premiere samtidig. Jeg håper den ikke velges vekk, men tas entusiastisk imot. Bare det å få se en feministisk, malaysisk film er jo en gave!"

"..en fascinerende, leken og underholdende film."
(Sakset fra Sørensens Filmservice)

----

Villdyret våkner til liv når den opposisjonelle tolv år gamle Zaffan får sin første menstruasjon. Hun blir utstøtt av venneflokken og massehysteri sprer seg rundt henne i denne horrorfilmen.

Tolv år gamle Zaffan er gjengens midtpunkt og i stadig opposisjon til de strenge reglene på pikeskolen. Rollen hennes blir fort snudd fra midtpunkt til utskudd, når merkelige ting begynner å skje med kroppen hennes i forbindelse med at hun får sin første menstruasjon. Villdyret har våknet, bokstavelig talt.

Filmen vant den prestisjefylte hovedprisen i Kritikeruken i Cannes tidligere i år.
----
Den malaysisk kunstskrekkfilmen «Tiger Stripes» vant Cannes Hovedprisen under Kritikeruken 2023. Fidalgo har kjøpt filmen som dermed er garantert å komme på norske kinoer.

Nell Eus debutfilm utforsker temaer om metamorfose og opprør i filmen hennes om en tenåringsjente hvis kropp begynner å forandre seg i en alarmerende hastighet når hun lærer å omfavne sitt sanne jeg.

Screens anmeldelse skriver at filmen «er virkelig gripende i sin skildring av jentevennskapets brutale natur og sjokket av menstruasjonsmetamorfosen.»

Ikke bare er Tiger Stripes den første filmen fra Malaysia i Cannes på flere år, men Eu er den første kvinnelige regissøren fra landet i utvalg på festivalen.
----
Amanda Nell Eu (f. 1985) er en malaysisk filmskaper. Hun utdannet seg ved London Film School. Kortfilmen It's Easier to Raise Cattle hadde premiere i konkurranseprogrammet på filmfestivalen i Venezia, og senere på kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand. Tiger Stripes er hennes første spillefilm.

Premiere:
19.01.2024
Originaltittel:
Tiger Stripes
Regi:
Amanda Nell Eu
Språk:
Malayisk
Produksjonsår:
2023
Skuespillere:
Zafreen Zairizal, Deena Ezral, Piqa, Shaheisy Sam, Jun Lojong, Khairunazwan Rodz, Fatimah Abu Bakar
Sjanger:
Skrekkfilm / Komedie
Spilletid:
1 t. 35 min.
Nasjonalitet:
Malaysia / Taiwan / Singapore / Frankrike / Tyskland / Nederland / Indonesia / Quatar
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Filmen har enkelte scener som kan virke skremmende på barn under 12 år.
Produksjonsselskap:
GHOST GRRRL PICTURES