Coup de chance - Et lykketreff

Drama / Komedie / Krim1 t. 33 min.12 år
Plakat for 'Coup de chance - Et lykketreff'

Forestillinger

Henter forestillinger

"'Coup de Chance' is Woody Allen's best film in a decade" Chris Vognar: Rolling Stone

"Coup de chance - Et lykketreff" er et trekantdrama som byr på både komedie og spenning. Woody Allens nyeste film er en lettbeint, men fengslende utforskning av kjærlighet, drap og moralsk kompleksitet satt til Paris.

Woody Allens nye drama finner sted blant den sofistikerte overklassen i Paris. Filmen følger historien om Fanny, spilt av den fabelaktige Lou de Laâge, som er fanget i et nett av kjærlighet og utroskap med uventede konsekvenser. De kvikke og energiske skuespillerprestasjonene gir denne lette komedien en herlig spennvidde, og historien tar mørke vendinger som vil overraske de fleste.

Tittelen illustrerer temaet som gjennomsyrer filmen, nemlig spørsmålet om hvor stor rolle flaks spiller i livet. Karakterene diskuterer hell og lykke på et filosofisk nivå, noe som gir en viss dybde til det spennende dramaet. "Coup de chance - Et lykketreff" er Allens femtiende spillefilm, og beviser at han fremdeles er en mesterlig historieforteller.

Woody Allen (f. 1935) er en ikonisk amerikansk filmskaper, skuespiller, forfatter og komiker. Med en karriere som strekker seg over seks tiår, har Allen satt et varig preg på filmverdenen. Han startet karrieren som stand-up-komiker og manusforfatter, før han gikk over til filmens verden på midten av 1960-tallet.
(Sakset fra omtale på TIFF)

Premiere:
02.08.2024
Originaltittel:
Coup de chance
Regi:
Woody Allen
Språk:
Fransk
Produksjonsår:
2023
Skuespillere:
Lou de Laâge, Valérie Lemercier, Melvil Poupaud
Sjanger:
Drama / Komedie / Krim
Spilletid:
1 t. 33 min.
Nasjonalitet:
Frankrike
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Enkelte voldelige scener, bl.a. en skyteepisode
Produksjonsselskap:
Gravier Productions