Livet er den tiden det tar å dø

Dokumentar1 t. 11 min.Tillatt for alle
Bilde fra 'Livet er den tiden det tar å dø'Plakat for 'Livet er den tiden det tar å dø'

Forestillinger

Henter forestillinger

Lars Saabye Christensen, poesien, musikken, livet, døden og tiden

"Livet er den tiden det tar å dø" er en dokumentarfilm om Lars Saabye Christensens mer enn tretti år lange liv som musiker. En mer ukjent del av Saabye Christensen, men som har formet og inspirert hans syn både på livet og hele forfatterskapet.

I begynnelsen av denne dokumentaren møter vi en av Norges mest kjente forfattere rett etter en svært dramatisk periode i hans liv. Han har nettopp vært gjennom en kreftsykdom og var sikker på at han ville dø, og at han hadde skrevet sin siste bok.

Vi har fått en unik tilgang til Lars Saabye Christensen og han deler tanker selv hans nærmeste medarbeidere aldri har hørt. Tanker som har formet hans forfatterskap. Om Gud, livet, døden, troen, håpet - og tiden. Tiden, som skaper både uro og trygghet, og som for Lars Saabye Christensen blir selve symbolet på kampen mellom livet og døden. Et tema som har fulgt forfatteren siden guttedagene både i hans dikt, bøker og musikalske tekster.

Her får vi hele historien, fra historien om det første diktet, gjennom tanker om forfatterskap og musikk, til kjærlighetserklæringer og reiser rundt i hans eget Oslo og til Vesterålen, hans hjem i femten år. Vi får høre om de store bluesmenn og møter den musikalske bestekameraten i over tretti år, Kåre Virud, i Skien.

Premiere:
17.11.2023
Originaltittel:
Livet er den tiden det tar å dø
Regi:
Bjørn-Owe Holmberg
Språk:
Norsk
Produksjonsår:
2023
Medvirkende:
Lars Saabye Christensen
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 11 min.
Nasjonalitet:
Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Produksjonsselskap:
Holmberg Film