Svidd Neger

Drama / Komedie1 t. 29 min.

Forestillinger

Henter forestillinger

Denne helsprøe komedien fra nord har fått en meget god mottagelse på norske kinoer, med 6'er i Spirit, og 5'ere i bl.a. TV2 og FilmMagasinet. Og mye gapskratt i kinosalene...

Dette er norsk film slik du aldri har sett det før. Historien kunne vært hentet fra hvilken som helst utgave av "En gal, gal verden" og ligger lysår fra tradisjonell norsk sosialrealisme.

Føling i fjæra, mannskor, drap og sex er noen av ingrediensene i denne bisarre crazykomedien fra et av landets grisgrendte strøk. Der bor Anna og faren Karl, som sliter seg gjennom hverdagen på en liten gård langt ute i havgapet.

Alt Anna ønsker seg er en mann, men utvalget er skralt inntil den dagen de oppdager en annen familie på andre siden av fjellet. Der prøver Ellen Margrethe å brødfø seg selv og sine to sønner Peder og Ante.

Et sjalusidrama av uante dimensjoner tar etter hvert form og da samen Normann med sitt reinsdyr også dukker opp og gjør kur til Anna, er katastrofen et faktum.

Ante har i tillegg problemer med å finne seg til rette som sjøsame. Normann påstår at Ante tvert imot er neger og dette fører den unge mannen ut i en aldri så liten identitetskrise.

Premiere:
11.04.2003
Regi:
Erik Smith Meyer
Språk:
Norsk
Produksjonsår:
2003
Skuespillere:
Frank Jørstad, Kingsford Siayor, Kjersti Lid Gullvåg, Thor-Inge Gullvåg, Eirik Junge Eliassen, Guri Johnson, Issaka Sawadogo m.fl.
Sjanger:
Drama / Komedie
Spilletid:
1 t. 29 min.
Nasjonalitet:
Norge
Produksjonsselskap:
Filmfalken AS