Jakten på turmagien: Mina og meg

Mina og meg

Forestillinger

Henter programmet

Notodden og Hjartdal Turlag inviterer til Jakten på Turmagien!

NB! Det er 180 sitteplasser tilgjengelig og arrangementet er gratis, vi anbefaler derfor å møte tidlig for å være sikret plass.

Vi er kjempestolte av å kunne ønske velkommen til et turmagisk foredrag med Alexander fra "Mina og Meg".

Alexander er kanskje bedre kjent som «Daddy» fra TV2 seriene «Mina og meg» og «Mina, Lilje og meg», samt for sitt engasjement som friluftsveileder og formidler av korte og lange turer i norsk natur.

Sammen, har Alexander, Mina og lillesøster Lilje vandret i fjellet på kryss og tvers i flere år, sommer og vinter, i jakten på Turmagien. For det skjer nemlig noe helt spesielt når fjellguiden i front er en liten jente på 2, 4 eller 7 år. I sitt foredrag tar han deg med inn i en magisk verden spekket med Turmagi. En verden der troll er like ekte som deg og meg, og der også de krevende dagene på tur er med å forme både små og store eventyrere. Samtidig som vi får bli med på en inspirerende forteller-reise proppfull med tips og triks, gir han oss også rom til ettertanke. For hva er egentlig en god tur med barn om vi voksne klarer å legge bort voksenhodet vårt? Og hva slags relasjon har vi, og ønsker oss, i møte med naturen i dagens hastige verden med stadig mer skjermtid og stillesitting? Hvordan kan naturen spille en rolle i å forme livsrobuste og trygge barn?

Dette foredraget formelig oser av eventyrlyst og turglede ispedd en real dose ettertanke og nye friske perspektiver.

Alexander er brennende engasjert i å bryte ned terskelen slik at barn, unge og deres foreldre finner veien ut i naturen. Han jobber som friluftsveileder med naturen som terapeutisk metode for barn og familier i sårbare livssituasjoner gjennom Blå Kors og sin organisasjon TURMAGI. Han og datteren hans Mina (7) er kåret til Årets Villmarking 2019 og Årets Fjellgeit 2021. Det er spesielt menneskemøtene som skapes med naturen som Alexander er opptatt av å formidle. Det gjør han med sine TV- serie produksjoner, friluftslivprosjekter, foredrag, sosiale medier, bok, artikler og media.

Bli med oss på en spennende kveld i Bok- og Blueshuset torsdag 28. september kl. 18.00.

Arrangementet er gratis.