Thomas Horne: Kunsten å ikke kaste mat
Forestillinger
Henter programmet
Foredrag ved forfatter Thomas Horne.
Matsvinn er vår tids mest meningsløse klima- og miljøproblem. Om bare noen tiår vil ikke verden evne å produsere nok mat hvis vi fortsetter som nå. Hva gjør vi da? Vel, i det minste kan vi slutte med å kaste en tredel av all maten vi produserer. Det er bra for miljøet, det er bra for klima, og dessuten er det bra for lommeboka!
I dette foredraget får du lære mer om:
· Hvordan matsvinn påvirker klima og miljø
· Hva som teknisk sett skjer når matvaren blir dårlig
· Oppbevaring av mat for at den skal holde seg lengst mulig
· Hvordan vurdere holdbarheten med egne sanser
· Hva du kan gjøre med råvarene dersom de blir stygge og ekle, men fortsatt kan brukes
· Og noen oppskrifter på velsmakende måltider tilberedt av mat du ellers ville ha kastet!
Etter foredraget byr vi på en grønn varmrett og felles hygge.
Om Thomas Horne
Thomas Horne er forfatteren bak boka Kunsten å ikke kaste mat. Dette er en systematisk gjennomgang av hvordan du som forbruker kan bidra til å redusere verdens matkasting, ved å starte med deg selv. Boka ble straks en bestselger, den har fått masse oppmerksomhet og en rekke priser.
Siden 2000 har Thomas gitt ut en rekke bøker om mat og drikke, lærebøker i samfunnsfag, bestselgeren Ølbrygging fra hånd til munn, og Den store klimaguiden som han fikk Brageprisen for i 2020. Thomas har også lang fartstid fra Amnesty International, Global Dignity og Flyktninghjelpen, der han har jobbet med menneskerettigheter, verdispørsmål og nødhjelp i mange av verdens verste krigssoner.